torsdag 12 april 2012

MEN MUMS!

Jag är f-n i mig aldrig hungrig eller sugen nu för tiden. Det känns jätte bra! Inte så att jag inte har någon aptit, men den är helt klart under kontroll! För Jimmys skull gjorde jag biffar i gräddsås. Själv hade jag kunnat nöja mig med en burk makrillfilé i tomatsås och keso till. Men jag är så glad att jag gjorde det här. Kanongott!

Mozzarellabiffar med gräddsås

  1. 600 g köttfärs
  2. ½ finhackad lök (som du steker först, för sig och sedan blandar i)
  3. 1 paket mozzarella
  4. ½ kruka färsk basilika
  5. 1-2 msk hackade soltorkade tomater
  6. 1 dl vispgrädde
  7. 1 ägg
  8. salt och peppar
  9. smör att steka i
 Hacka det som bör hackas. Blanda alla ingredienser.

  Forma biffar och stek i rikligt med smör (inte margarin!!). Ta ur biffarna och rör ihop såsen i stekpannan.
  •  2-3 msk steksky
  • 3 dl grädde
  • 120 g philadelphiaost (jamen typ, efter behag)
  • ½ köttbuljongstärning
  • ½ dl vatten
Jag hällde ur lite sky i ett mått och diskade av stekpannan lite innan jag började med såsen, eftersom det blir (kanske bara för mig?) fastbränt. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt puttra några minuter
 Åh, så glad jag är i magen nu. T.o.m. tjorvmajan Elenor åt, och älskade såsen! Till detta åt jag bara keso. Funkade hur bra som helst.

1 kommentar:

Mia sa...

Lät väldigt gott! Vi åt biffar häromdagen tillsammans med din svampsås, alla åt:-)

Skicka en kommentar