Sätt ugnen på 175-200 grader
- Putsa fläskfilén, krydda eller marinera efter behag.(Om ni marinerar så måste köttet få stå ett par timmar i kylskåp för att det ska få dra in i köttet, men det förstår ni kanske själva)
- Linda baconskivorna runt.
- Stek i stekpanna runt om för att få en yta.
- Lägg i ugnsfast form
- Stick in en köttermometer i tjockaste delen
- Hacka grönsaker, vi tog zucchini, gul lök och champinjoner.
- Lägg i ugnsfast form, blanda runt i olja och krydda med salt och peppar
- In i ugnen samtidigt som köttet. Därför passar det bra om man tar två små formar som ska stå bredvid varandra på samma höjd i ugnen.
Kantarellsås
(Jag har frysen full med färdigförvällda kantareller, hör av er om ni är intresserade!)
- Fräs 100 g kantareller i rejält med smör (margarin är förbjudet) i såskastrullen tills det börjar sprätta och knastra. Krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.
- Häll i 2,5- 3 dl vispgrädde
- Lägg i 1/4 -½ köttbuljongstärning
- Tillsätt soya eller såskulör efter behag. Smaka av.
- Låt puttra och låt såsen reda sig själv. Maizena är INTE lchf-tillåtet!
1 kommentar:
Sådärja!!:-) mycket bra beskrivet! Detta ska testas i veckan! Tackar!
Skicka en kommentar