söndag 1 april 2012

BACONINLINDAD FLÄSKFILÉ

På begäran!


Sätt ugnen på 175-200 grader
  • Putsa fläskfilén, krydda eller marinera efter behag.(Om ni marinerar så måste köttet få stå ett par timmar i kylskåp för att det ska få dra in i köttet, men det förstår ni kanske själva)
  • Linda baconskivorna runt.
  • Stek i stekpanna runt om för att få en yta.
  • Lägg i ugnsfast form
  • Stick in en köttermometer i tjockaste delen
Köttet ska ha 65-70 grader enligt min smak och ska sedan få vila 10-15 minuter för att få bli riktigt saftigt.( Skär man i köttet direkt det kommer ut ur ugnen så  kan det se mer rosa ut än det är eftersom all köttsaft rinner ur. Köttsaft är inte blod, märk väl)

  • Hacka grönsaker, vi tog zucchini, gul lök och champinjoner.
  • Lägg i ugnsfast form, blanda runt i olja och krydda med salt och peppar
  • In i ugnen samtidigt som köttet. Därför passar det bra om man tar två små formar som ska stå bredvid varandra på samma höjd i ugnen.

Kantarellsås
(Jag har frysen full med färdigförvällda kantareller, hör av er om ni är intresserade!)
  • Fräs 100 g kantareller i rejält med smör (margarin är förbjudet) i såskastrullen tills det börjar sprätta och knastra. Krydda med salt, vitpeppar och svartpeppar.
  • Häll i 2,5- 3 dl vispgrädde
  • Lägg i 1/4 -½ köttbuljongstärning
  • Tillsätt soya eller såskulör efter behag. Smaka av.
  • Låt puttra och låt såsen reda sig själv. Maizena är INTE lchf-tillåtet!

1 kommentar:

Mia sa...

Sådärja!!:-) mycket bra beskrivet! Detta ska testas i veckan! Tackar!

Skicka en kommentar