Ingredienser
- 200 g mörk choklad (minst 70% kakao)
- 200 g smör
- 4 ägg
- 1 dl sukrin eller stevia
- 1 tsk vaniljpulver
Vispa ägg, socker och vaniljpulver luftigt
Smält smör och choklad långsamt
Rör ihop allt och häll i en form med löstagbara kanter. Jag använde pofiber istället för ströbröd i formen.
Grädda i ugnen 6 - 15 minuter. Jamen alltså, det stod 6 minuter i receptet. Men jag körde längre. Då blev den fast. Jag kommer ta ut den tidigare nästa gång. Men det såg så hiskeligt löst ut att jag inte vågade ta ut den efter 6 minuter.
Grädda i ugnen 6 - 15 minuter. Jamen alltså, det stod 6 minuter i receptet. Men jag körde längre. Då blev den fast. Jag kommer ta ut den tidigare nästa gång. Men det såg så hiskeligt löst ut att jag inte vågade ta ut den efter 6 minuter.
Både stevia och vaniljpulver finns nu på Ica Hörnan! I made it happend.....önskas något annat? Linda fixar biffen. Kanske iaf ;)
Ja åter till kladdkakan. Ta sedan ut den och kyl ner. Servera med massvis av vispad grädde och hallon! Det blev super bra. Men väldigt kraftig chokladsmak. Så både grädden och hallonen behövdes för att bryta av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar