4 portioner
- 6 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk fiberhusk
- 1 krm salt
- smör till stekning
- 250 g svamp
- 1 lök
- 200 g skinka eller kalkon
- 1 dl creme fraiche
- riven ost till gratineringen
Skiva svampen hacka löken och skär skinkan. Fräs i smöret.
Tillsätt creme fraiche
Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på crêpsen, rulla ihop, strö över ost och in i ugnen i 10 minuter. Servera med sallad.
Klart!
Jag förberedde gräddningen av pannkakorna lite tidigare. Eftersom det kan vara ett lite tidskrävande jobb.
Till er som aldrig gräddat huskplättar eller husk-någonting innan, tänkte jag berätta hur den beter sig. Den sväller otroligt mycket, väldigt fort. Men misströsta inte.
Om ni har svårt att få ut en full stor pannkaka efter ett tag för att den svällt för mycket, ta det lugnt. När den är gräddad på ena sidan och ni vänder den så tryck ut den ordentligt med stekspaden. Då blir den plattare och större. Det är nyckeln, att platta, platta, klappa, trycka, daska smeten med stekspaden. Lycka till och smaklig måltid!
1 kommentar:
Hehe ok, hoppas jag lyckas:-/ men d lät iallafall riktigt gott så det måste testas..
Skicka en kommentar