onsdag 18 april 2012

LCHF CRÊPES

Det har städats och diskats (stått vid diskbänken och hällt vatten mellan olika skålar och till sist över sitt eget huvud), ätits och kletats. Gud vilken liten griskulting till barn vi har. Tre gånger har vi bytt kläder innan det var dags för sovdags. Denna efterlängtade och ljuva sovstunden mitt på dagen! För det är mycket gnäll just nu. Feber håller på att ge mig sig, men orken är inte riktigt tillbaka. Ett plus ett lika med frustration. Här kommer crêpesreceptet.

4 portioner

  1. 6 ägg
  2. 3 dl vispgrädde
  3. 2 msk fiberhusk
  4. 1 krm salt
  5. smör till stekning
  6. 250 g svamp
  7. 1 lök
  8. 200 g skinka eller kalkon
  9. 1 dl creme fraiche
  10. riven ost till gratineringen
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt. Blanda ner grädde, husk och salt och låt svälla 5-10 minuter.(I receptet stod det 15 minuter, men det hinner svälla nå så råjävulskt innan tredje pannkakan så att jag blev galen. Vad ni än gör, späd inte ut med mer grädde för då håller de inte ihop sen. Om ni inte tillsätter mer husk förstås) Stek på medelhög värme i rikligt med smör.

Skiva svampen hacka löken och skär skinkan. Fräs i smöret.
Tillsätt creme fraiche
Smaka av med salt och peppar.

Fördela fyllningen på crêpsen, rulla ihop, strö över ost och in i ugnen i 10 minuter. Servera med sallad.

Klart!

Jag förberedde gräddningen av pannkakorna lite tidigare. Eftersom det kan vara ett lite tidskrävande jobb.
Till er som aldrig gräddat huskplättar eller husk-någonting innan, tänkte jag berätta hur den beter sig. Den sväller otroligt mycket, väldigt fort. Men misströsta inte.
Om ni har svårt att få ut en full stor pannkaka efter ett tag för att den svällt för mycket, ta det lugnt. När den är gräddad på ena sidan och ni vänder den så tryck ut den ordentligt med stekspaden. Då blir den plattare och större. Det är nyckeln, att platta, platta, klappa, trycka, daska smeten med stekspaden. Lycka till och smaklig måltid!

1 kommentar:

Mia sa...

Hehe ok, hoppas jag lyckas:-/ men d lät iallafall riktigt gott så det måste testas..

Skicka en kommentar