onsdag 10 augusti 2011

MIDDAGSTIPSET

Egen wok

Jag älskar kinamat, det är ingen nyhet. Jag älskar det starka, det sötsura, det salta, och grönsakerna.
När jag wokar hemma så har jag alltid tidigare köpt de färdiga mixerna i från frysdisken och sedan slängt dit nudlar. Men nu när jag inte äter nudlar längre så skippar jag helt enkelt det och köper istället färska grönsaker! Jag köper det som finns, men favoriter är:

Zucchini
auberginer
mini majskolvar
färska harico verts
champinjoner 
och vattenkastanjer på burk

Till det, alltså smaksättarna är ännu viktigare! Jag har hittat en kombination som är helt oslagbar!

Vi har, från vänster,Fish sauce (några skvättar av det gör under) Soya( som är huvudingrediensen, några matskedar beroende på hur mycket grönsaker man har) Sambal oelek (Jag gillar starkt, så det blir ett par 
matskedar av det också) Sötsur sås (några skvättar) och tillsist ingefäran( det är väldigt smakrikt så jag tar knappt en tesked tror jag).

Det bästa med wok är väl att man tager vad man haver och det blir alltid gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar