onsdag 17 november 2010

MIDDAGSTIPSET

Såg ett recept i ica-bladet idag. Det ska jag göra till middag. Tycker det lät jätte gott. Perfekt, för åtminstone Linnéa älskar fisk och Josefine äter det.

BACONLINDAD- TORSK
med potatis- och broccolimos.
4 port.

  • 10-12 potatisar
  • 400 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1krm peppar
  • 1paket bacon
  • 1 paket fryst broccoli
  • 2 dl matyoghurt( jag tar nog turkisk)
  • 1 tsk salt
  • 1tsk socker
  • 1 krm mald vitpeppar
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk och lättsalta vattnet.
Tina fisken. Skär fisken i 4 lika stora bitar. Krydda dem. Linda baconskivor runt och lägg på ett ugnsäkert fat. Stek fisken i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 min.
Skär broccoli i mindre bitar och låt koka med potatisen i några minuter. Låt potatis och broccoli rinna av. Mosa med potatisstöt och tillsätt matyoghurten. Smaka av moset med salt, socker och vitpeppar.


Spännande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar