- 5 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- mjöl och vatten för redning
- skvätt grädde(efter behag)
- 0,5 tsk kaffepulver
- 0,5 msk svartvinsbärsgelé el. likn.
- salt peppar
Jag stekte köttet i en stekpanna innan jag ställde in den i ugnen. Hällde sedan i vattnet och fick därmed lite sky som grund till såsen. La sedan i en buljongtärning. Blandade lite vatten med mjöl i en burk och slog i lite för att såsen skulle sätta sig lite. Var försiktig med värmen dock så att inte mjölet bränner fast i pannan. I med grädden och de övriga ingredienserna.
Jag kan garantera en smakupplevelse från ovan.
1 kommentar:
Lät jättegott...alltid kul med ngt nytt ... Vill du variera kan du ta allt från... Enbär,svartvindärslättdryck,rödvin, porteröl, till cocacola... Allt blir gott så länge fu har kokat köttet med lök, morötter o grädda..... Då kan man inte misslyckad..... Så länge du inte missar att salta o peppra förståss;)
Skicka en kommentar