lördag 29 januari 2011

SÅSTIPSET

Här blir det älgstek till middag. Jag älskar stekar och jag älskar älgkött. Däremot har jag aldrig gjort en älgstek förut. Nåväl. Vi sökte på recept på såser som passar just älgkött och vi har nu hittat en ny favorit. Jag är helt övertygad om att den kan passa vanligt nötkött också, men det är ju något speciellt med den där viltsmaken. Jag är inte mycket för mått, smaka av och tillsätt efter behag menar jag, men vissa riktlinjer kan man vilja ha ändå.

  • 5 dl vatten 
  • 1 köttbuljongtärning
  • mjöl och vatten för redning
  • skvätt grädde(efter behag)
  • 0,5 tsk kaffepulver
  • 0,5 msk svartvinsbärsgelé el. likn.
  • salt peppar

Jag stekte köttet i en stekpanna innan jag ställde in den i ugnen. Hällde sedan i vattnet och fick därmed lite sky som grund till såsen. La sedan i en buljongtärning. Blandade lite vatten med mjöl i en burk och slog i lite för att såsen skulle sätta sig lite. Var försiktig med värmen dock så att inte mjölet bränner fast i pannan. I med grädden och de övriga ingredienserna.
Jag kan garantera en smakupplevelse från ovan.

1 kommentar:

Idodda sa...

Lät jättegott...alltid kul med ngt nytt ... Vill du variera kan du ta allt från... Enbär,svartvindärslättdryck,rödvin, porteröl, till cocacola... Allt blir gott så länge fu har kokat köttet med lök, morötter o grädda..... Då kan man inte misslyckad..... Så länge du inte missar att salta o peppra förståss;)

Skicka en kommentar